Witamy,
Gość
|
TEMAT:
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1957
|
W takim razie podłącz czujnik pod komputer bez modułu zapłonowego i skonfiguruj trigger.
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1958
|
Nie wiem czy dobrze rozumiem twoj problem ale wydaje mi sie ze jesli zmieniasz na ee3+ to musisz miec trigger 30-1 lub 60-2 bo innych na standardowym oprogramowaniu nie obsluguje wiec tez i nie odpali.
|
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1959
|
Czyli jak posiadam trigger 29-1 to nie odpali auto mimo że ustawię teeth number (29) i missing teeth number (1).
Jeżeli jest możliwość ustawienia takiej liczby zębów to dla czego miało by nie działać ? |
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1960
|
Pierw miał obsługiwać 36-1 i 60-2. Policz ile masz zębów razem z wyciętym i sprawdź czy przerwa zajmuje tyle co jeden ząb. Potem policz jaki ząb wypada w tdc po wyciętym zębie i tak ustaw to w ecu. Jak nie odpali, pisz do Przemka o zmianę softu.
|
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1961
|
Mam 29 zębów razem z wyciętym. Na stole sprawdzałem na wkretarke założyłem koło, czujnik VR dałem w imadło milimetr od koronki podczepiłem dwa wtryskiwacze jeden pod inj1 a drugi pod inj2 wszystko działało na przemiennie cykały i pokazywało prawidłowe obroty.
|
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1962
|
Powinno działać. Tym bardziej, że uruchamiasz sam wtrysk. Sterownik daje masę na wyjściach wtrysków, czyli po drugiej stronie wtrysków musi być +12V, które nie zanika przy kręceniu rozrusznikiem. Upewnij się, zwłaszcza, że na biurku działało. Popatrz też podczas kręcenia na parametr Trigger error, czy się nie zwiększa.
|