Witamy,
Gość
|
TEMAT:
EasyEcu 3 - pytania 6 lata 4 miesiąc temu #1791
|
Przejrzyj logi innych parametrów (wszystkie kolejno) coś co ma wpływ na czas wtrysku raptownie się zmienia. Możesz też jeszcze raz podesłać projekt to szybko ustalę co to jest.
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
EasyEcu 3 - pytania 6 lata 3 tygodni temu #1887
|
Kucza,chyba uwaliłem EE+. Historia jest dosyć długa także nie będę się chwalił co wykonałem. Do rzeczy.
Brak sterowania pompy,brak sterowania wtrysków. Jest ciągłe przejście na wyjściu wtrysków na masę auta. Dioda włożona w kostkę wtryskiwacza świeci cały czas. Iskra jest,połączenie z usb jest,odczyty czujników są. Możesz zdiagnozować po tym opisie? Napisz czy naprawa możliwa i czy muszę wysłać. Napisz albo dzwoń, 725 253 128 Tomek. |
EasyEcu 3 - pytania 6 lata 3 tygodni temu #1888
|
Wyślij naprawimy
|
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1954
|
Witam mam kilka pytań , mianowicie nie ogarniam za bardzo kategorii Primary trigger i nie wiem czy w ogóle na tym triggerze fabrycznym da się odpalić auto .Przy tym ustawieniu pokazuje przy kręceniu rozrusznikiem pokazuje jakieś 160 obr/min i pokazuje jakieś 10ms czas wtrysku mimo tego zasilanie na wtryski nie wychodzi.Dodaje mapę i zdjęcie z DECa jak było ustawione i działało. dodam że biore sygnał nie z czujnika tylko przez moduł zapłonowy. Auto z rozdzielaczem zapłonu.Dodam że chciałbym odpalić silnik na seryjnym zapłonie jak na razie.
Odnośnie triggera czy zęby i przerwy miedzy zębami muszą być takie same ? Czy może być trigger 29-1 o rozmiarze zewnętrznym 85mm i nie będzie problemów ? |
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1955
|
W Dec weź sygnał z aparatu jak ma Halla. Tylko micro i ee3+ potrafią liczyć zęby z wieńca.
|
EasyEcu 3 - pytania 5 lata 10 miesiąc temu #1956
|
Miałem DECa a teraz zmieniam na EE3+ dla tego moje pytanie czy na tym samym sygnale odpali na seryjnym zapłonie ?
jak na razie jakieś obroty tam pokazuje podczas kręcenia rozrusznikiem ale nie podaje paliwa mimo tego że w analizie pokazuje normanie czas wtrysku. |