Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Sterowanie elektromagnetycznym zaworem wolnych obr 7 lata 2 tygodni temu #1467
|
Zmodyfikowany soft 3.7.2.12 o korekty otwarcia zaworu IDLE zależnie od IAT i VBATT. Korekty wyglądają tak:
IAT: liniowa interpolacja 0C = -3 kroki, 40C = +4 kroki VBATT: liniowa interpolacja 12V = +6 kroków, 14V = +0 kroków Pewnie trzeba będzie lekko obniżyć wartości w tablicy wstępnego otwarcia. Uwaga! Modyfikacja została zrobiona na standardowym sofcie 3.7.2.12. To informacja dla osób, które mają jakieś indywidualne mody. |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez Kucza.
|
Sterowanie elektromagnetycznym zaworem wolnych obr 7 lata 2 tygodni temu #1468
|
Nie wiem czy w ten weekend uda mi się przetestować, ale myślę że w poniedziałek, wtorek dam znać jak się to spisuje. Czuję, że te +6 kroków dla Vbat przy 12V może być trochę za dużo,ale dobrze że jest ta korekta, najwyżej obniży się wstępne otwarcie.
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Sterowanie elektromagnetycznym zaworem wolnych obr 7 lata 2 tygodni temu #1469
|
Super będzie co testować
|
Sterowanie elektromagnetycznym zaworem wolnych obr 7 lata 2 tygodni temu #1470
|
Kucza a jest opcja pod taki jak mój soft to ogarnąć?
|
Sterowanie elektromagnetycznym zaworem wolnych obr 7 lata 2 tygodni temu #1472
|
rewelacja, po weekendzie obadam!
|
Sterowanie elektromagnetycznym zaworem wolnych obr 7 lata 2 tygodni temu #1482
|
Testował już ktoś ten nowy soft?
Myślałem, że zdołam się za to wcześniej zabrać, ale wygląda na to że dopiero w najbliższy weekend. Dotarł już do mnie wydajniejszy alternator, zamiast zabytkowego 90A będzie 150A, właśnie go rozebrałem i na dniach dostanie nowe łożyska, regulator, komutator. Ale soft przetestuję też na starym alternatorze i później wszystko opiszę. Kucza - czy jest jest w przyszłości taka opcja, żeby zamiast wejścia LC mieć wejście, które gdy dostanie sygnał będzie zwiększać otwarcie zaworu wolnych obrotów o zadaną ilość kroków? Chodzi o podnoszenie wolnych obrotów gdy włączy się kompresor klimy. |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez oress.
|