Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Oprogramowanie i rozwoj 8 lata 1 miesiąc temu #591
|
Wacham sie pomiedzy det3 a easyecumicro.
Z detem mam dobre doswiadczenia ale wersja micro wydaje mi sie lepszym rozwiazaniem. Kilka pytan mam 1. Oprogramowanie do micro jest takie samo jak do zwyklego i bedzie tez rozwijane ? 2. Cewki. Ktore sa aktywne ktore pasywne jak to odroznic? Na poczatek ma isc orginalna cewka z fiata 1.6 16v (bo taki silnik ma obsluzyc). Pozniej chcialbym COPy , jakie proponujecie? 3. Czym sie rozni wersja z interfejsem usb i bez . Czy ta bez pojdzie na przejsciowce rs-usb ? |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Oprogramowanie i rozwoj 8 lata 1 miesiąc temu #592
|
Oprogramowanie te samo, czy będzie rozwijane to nie wien ale podejrzewam ze tak.
Cewki pasywne maja dwa piny, zasilanie i masa, aktywne maja naczesciej cztery piny. Zasilanie, masa, sygnał o masa sygnału. Interfejs to kabel usb do łączenia z kompem. Czy pójdzie po rs'ie to nie wiem bo nie próbowałem ale wg. Mojej wiedzy idzie to zrobić tylko trzeba znać pinout albo oryginalny kabel. |
Oprogramowanie i rozwoj 8 lata 1 miesiąc temu #594
|
Myślę że nie będę bawił się w jakieś przejściówki tylko wezmę tą wersje USB.
Ściągnąłem wczoraj oprogramowanie żeby zobaczyć jak się obsługuje i nie mogę edytować map, przy osi obciążenia mam wszędzie 0 i nie mogę nigdzie wejść, mimo że daje tuning i jest napisane tuning offline. Zaraz jeszcze raz przejrzę instrukcję bo może coś przeoczyłem bo reszta jak na razie prosta i intuicyjna. |
Oprogramowanie i rozwoj 8 lata 1 miesiąc temu #595
|
Wada programu. Nie dostosowuje się do rozdzielczości 1024x600 i ucina okienka na dole . Da radę coś z tym zrobić?
|
Oprogramowanie i rozwoj 8 lata 1 miesiąc temu #596
|
mape można edytować tylko po połączeniu ze sterownikiem, klikajać set ECU (NA DOLE PO LEWEJ) i TUNING
Nie ma możliwości zmiany rozmiaru okienka, strasznie irytujące to jest szczególnie jak się pracuje na 10 cali laptopie... |
Oprogramowanie i rozwoj 8 lata 1 miesiąc temu #597
|
No to troche problem, zawsze w autach używałem netbooka, mały poręczny i długo bateria trzyma....
Zainstalowałem program do "przewijania" niemieszczących się aplikacji ale też nie daje rady bo program jest obcinany do mojej rozdzielczości i po przewinięciu nie ma dalej nic.. |