Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Silnik nie odpala 4 lata 2 tygodni temu #2540
|
Cześć,
Próbuję odpalić 1zz-fe toyoty. Silnik nie chce odpalać, prycha, czasami strzeli z wydechu. Kilka razy odpalił na parę sekund po czym zgasł. Iskra i wtrysk jest na wszystkich 4 cylindrach. Próbowałem z różnymi mapami i ustawieniami. Trigger 36-2 czujnik vr w ekranie kolejność zapłonu 1-3-4-2 wasted spark 1-4, 2-3 wtryski w 2 grupach 1-4, 2-3. Proszę o pomoc w odpaleniu. Załączam projekt wraz z logami. Pozdrawiam, Mateusz |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Silnik nie odpala 4 lata 2 tygodni temu #2541
|
Zastanawia mnie te koło 36-2. Można prosić o zdjęcie? Koło jest na wale silnika?
|
Silnik nie odpala 4 lata 2 tygodni temu #2542
|
|
Silnik nie odpala 4 lata 2 tygodni temu #2544
|
Postaram się wkrótce przesymulować takie kółko 36-2, zwykle stosuje się -1 dla 36. Sprawdzę na symulatorze jak to w przypadku twojego kółka będzie. Jeszcze jedna sprawa, czy rzeczywiście czujnik jest na 14 zębie od przerwy jak silnik jest w TDC 1? Tak masz ustawione w projekcie.
Kolejna ważna sprawa to jak kręcisz rozrusznikiem to cały czas sypie Trigger errorami (patrz załączony screen). Możliwe, że czujnik jest zbyt daleko zębnika, lub odwrotnie podłączyłeś VR+ i VR-. |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez Kucza.
|
Silnik nie odpala 4 lata 2 tygodni temu #2545
|
Czujnik jest zamontowany w fabrycznym miejscu na 14 zębie. Na ori ecu śmiga, więc odległość od koła powinna być ok. Spróbuję z odwrotnym podłączeniem +/-, chociaż wydaje mi się ze jest dobrze.
|
Silnik nie odpala 4 lata 2 tygodni temu #2546
|
|