Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Stary Opel Astra 2 lata 11 miesiąc temu #2841
|
Witam , co tu dożo mówić stary Opel Astra
silnikowo był C20XE motronic 2.8 a teraz 20LET na EE3+ motorownia cała zakuta , tylko czapa została seryjna uszczelka głowicy Z20lET pompa 255 wtryski na razie jakies 340 ( z Z20LET ) sprzęgło kevlar + wzmacniany docisk ( radzikowski ) opony już szrot ( federal rs-r 595 ) spowalniacze zacisk vectra V6 tarcze corsa d Gsi 280mm wentyl,nacininane podłoga lekko do roboty turbo hybryda oraz seria ale i tak do wyrzucenia bo ciekną z rdzenia parę fotek plus jakieś wybuchy seryjny tłok nie wytrzymał , wtedy jezdził a DET3 FI serce no i jeszcze CoP doszło jeszcze ten kolektor ssacy do wyj..... na razie toczy się na 0.8 Bara aby sie dotarło wiecej grzechów nie pamietam , proszę nie szydzić z tego sleepera
Za tę wiadomość podziękował(a): Twardy98
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Stary Opel Astra 2 lata 7 miesiąc temu #2979
|
trochę zmian zaszło od poprzedniej wizyty
doszła inna turbina GT3582r ( chinol na flanszy t3 ) pompa wspomagania z astry G , bo juz miejsca nie ma tam gdzie byla stara na pasku , z klimą też się musiałem pożegnać tak wiem teraz walcze z kolektorem ssacym , coś na wzór 1,8 BAM strugam. nowy wydzeszek , dp 3 cale a pozniej 2,75 |
Stary Opel Astra 2 lata 7 miesiąc temu #2980
|
przeniesienie napędu też dostało upgrade ( zdjęcia z zeszłego roku )
torsen VAL-Racing do opla f20 z 50% spięciem wstępnym. plus dokupiłem jakby było mało podkładki spinające bardziej. a teraz przed świetami doszły oponki , zmieniłem stare federal-e rsr 595 na też federale FZ-201 mieszanka miękka i po tym zabiegu jeszcze geometria bo delikatnie sobie myszkuje , ale jak klepniesz to idzie jak po sznurku. |