Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Driftowóz e36 m50b20 + eaton m65 ee3 5 lata 1 miesiąc temu #2222
|
Alkohol powoduje, że można bardziej wyprzedzić zapłon lub podnieść doładowanie i tym samym uzyskać większą moc. Należy jednak pamiętać np. o tym że alkohol jest mniej kaloryczny i trzeba go więcej spalać niż benzyny.
Co masz na myśli, mówiąc lepiej wystroić? Masz jakieś problemy? Mogę rzucić okiem, chociaż zdalne strojenie nie jest proste. Wyeksportuj cały projekt i wyślij na info(małpa)ottomotive.pl |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Driftowóz e36 m50b20 + eaton m65 ee3 5 lata 1 miesiąc temu #2223
|
Poszło. Dodam że nie mam podłączonego silniczka krokowego i czujników spalania stukowego. Jeżdżę tylko na 98. Mapa zapłonu przepisana z neta. Auto fajnie jeździ tylko góry brakuje. Dużo pali w trasie bez doładowania wyjście out2 steruje przepustnicą na podcisnienie wysterowane pod przepustnice czyli od połowy otwarcia przepustnicy robi się doładowanie
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez żeber.
|
Driftowóz e36 m50b20 + eaton m65 ee3 5 lata 4 tygodni temu #2229
|
Kucza? Patrzyłeś na mój projekt który wysłałem Ci na
email? |
Driftowóz e36 m50b20 + eaton m65 ee3 5 lata 4 tygodni temu #2230
|
Patrzyłem, tylko nie ma tam zbytnio logów z jazdy więc nie ma co dokładnie analizować.
1. Zrób jakieś logi podczas jazdy. 2. Zapisz zestaw map w projekcie (pod mapami robisz Save set as..) bo nie wiem czy aby na pewno w Backup była ta na której teraz jeździsz. 3. Mówiłeś, że dużo pali, możesz więc włączyć Overrun fuel cut no i wydaje mi się, że trochę zbyt dużo paliwa jednak lejesz nawet w okolicy wolnych obrotów. Dobrze widzę, że na późniejszych logach masz już sondę szerokopasmową? 4. Czy sprawdzałeś np. lampą stroboskopową czy kąt zapłonu się zgadza? |
Driftowóz e36 m50b20 + eaton m65 ee3 5 lata 4 tygodni temu #2231
|
Sonda jest. Zapłonu nie sprawdzałem lampą. Zapisze logi i podeślę
|
Driftowóz e36 m50b20 + eaton m65 ee3 4 lata 11 miesiąc temu #2261
|
Zmiana planów! Na wiosnę wyrzucam kompresor i zakładam turbo. Kto mi poleci turbo do m50b20 na twin scroll. Moc jaką chce to bezpieczne 300km i jak najmniejszy lag. Turbo markowe np. Holset hx 35?
|