Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Jeep Wrangler YJ 2,5L AMC, EasyEcu 3+, Eaton M62 3 miesiąc 4 tygodni temu #3427
|
rozpoczynam projekt jak w temacie, ale jest problem:
Silnik jak w opisie: 4 cyl. kolejność zapłonu wg internetów: 1-3-4-2. Jest wyrzucony aparat z rozdzielaczem i fabryczne ECU. To nie pierwsze auto które stawiam na EE3+, ale dotychczas były to rzędowe szóstki i wszystko szło jak po maśle. Zapłon wasted spark, dwa banki wtryskiwaczy, Trigger 45-1 A tu zonk, ta R4 pali tylko na pierwsze 2 cylindry. Co mogę robić nie tak? Albo jak to ustrojstwo połaczyć (cewki, wtryski) i skonfigurować EE3+ żeby palił na 4 gary. Silnik mechanicznie igła, zanim go wyprułem z fabrycznego ECU działał pięknie. Wtryski podają, iskry są na wszystkich cylindrach. Już kombinowałem różnych wariantów konfiguracji eventów zapłonowych jak i łączenia cewek oraz wtryskiwaczy ... i zgłupiałem. Jak już odpali to tylko na pierwszych 2 garach. W EE3+ trigger errorów brak, wszystko wygląda na OK a jednak gdzieś jest zapewne jakiś głupi bład. Jakieś sugestie? Mam plan aby : 1) zdjąć pokrywe zaworów, żeby widziec w jakiej fazie pracy jest silnik, 2) podłaczyć po 4 żaróweczki na wyjścia zapłonowe, oraz dwie do banków wtryskiwaczy, 3) w mapę zapłonu wpisać wszędzie np. 10 stopni 4) kręcic powoli (za pomocą klucza) wałem i obserwować momenty zapłonu / wtrysku... i może coś wydumam. Ale może cos ktoś podpowie? |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Jeep Wrangler YJ 2,5L AMC, EasyEcu 3+, Eaton M62 3 miesiąc 4 tygodni temu #3428
|
Trigger wygląda jak na foto z załaczników. Na fotkach ustawiony w TDC.
Skonfigurowany jest: Teeth number before TDC - 29 Teeth number (includ. missing) - 45 Missing teeth number - 1 eventy zapłonowe: Ignition event 1: Output 1: Output IGN1 , Output 2: Output IGN4 Ignition event 2: Output 1: Output IGN2 , Output 2: Output IGN3 pozostałe eventy ustawione na COIL, tak aby były nie używane. |
Jeep Wrangler YJ 2,5L AMC, EasyEcu 3+, Eaton M62 3 miesiąc 3 tygodni temu #3429
|
Zmieniłem trigger na 36-1 i jest OK. Wszystkie eventy zapłonowe się wywołują.
Na triggerze 45-1 nie wiedzieć czemu wywoływał się tylko pierwszy event zapłonowy. |