Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Komunikacja z Arduino z EasyEcu 2 lata 6 miesiąc temu #2991
|
Witam, chciałbym uruchomić komunikacje z EasyEcu i wyprowadzić sobie wartości z komputera na ekran LCD, multidisplay mi nie odpowiada ze względu na tylko jedną wartość którą może wyświetlić, połączyłem się już z Easyecu na baund 115200 i dostaje cyfry od 0 do 255 a później same 0 (jakby obroty?), tam są podawane dane dwu-bajtowe czy jak to wygląda? chodzi mi o strukturę przesyłanych danych. proszę o pomoc, nie chce realdasha ani multidisplay. jeżeli nie uda mi się tego rozwiązać to niestety będę zmuszony przejść na Emu
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Komunikacja z Arduino z EasyEcu 2 lata 6 miesiąc temu #2992
|
Również chętnie się dowiem jak to uruchomić bo interesuje mnie dokładnie taki sam temat
|
Komunikacja z Arduino z EasyEcu 2 lata 6 miesiąc temu #2993
|
"multidisplay mi nie odpowiada ze względu na tylko jedną wartość którą może wyświetlić" - oczywiście to nieprawda, jest to konfigurowalne i można wyświetlić kilka wartości.
Co do specyfikacji transmisji to później podeślę szerszy opis dzięki któremu można zbudować własne urządzenie do wyświetlania parametrów pomiarowych. |
Komunikacja z Arduino z EasyEcu 2 lata 6 miesiąc temu #2994
|
Moje niedopowiedzenie co do multidisplay, chodziło mi że jedną wartość na raz na przykład nie wyświetli mi EGT i AFR w tym samym momencie. Dziękuję za odpowiedź w takim razie czekam na szerszy opis
|
Komunikacja z Arduino z EasyEcu 2 lata 6 miesiąc temu #2995
|
Dane do komunikacji, format ramki znajdują się w tym pliku.
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez Kucza.
|
Komunikacja z Arduino z EasyEcu 2 lata 6 miesiąc temu #2996
|
Dzięki w takim razie jeszcze trochę powalczę
|