Witamy,
Gość
|
TEMAT:
audi 80 2,3NG zimny ciężko zapala 3 lata 5 miesiąc temu #2726
|
Witam mam kłopot ze swoją audi23NG EFI dec1 rano zapala dopiero za 3 ,4 razem kręcę rozrusznikiem tak po 15 sek i dopiero zapali, kręcąc długo można rozładować baterię i nie odpali ,obroty pływają po uruchomieniu i muszę poczekać z minutę żeby ruszyć, w czym jest problem? dawkę startową zmieniałem na max i w sumie bez zmian,gdzie tkwi błąd może ktoś mógł by mnie nakierować co i jak wystroić,jak się rozgrzeje to w miarę jedzie ale jest taki świst przy dodawaniu gazu w kolektorze ssącym czym to można zniwelować ,mam założony stożek dość blisko kolektora
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
audi 80 2,3NG zimny ciężko zapala 3 lata 5 miesiąc temu #2728
|
po pierwsze stożek możesz sobie ubrać na głowę . Bo byle chinol spowoduje że w silniku będzie więcej piachu niż na składzie budowlanym.
Druga sprawa poprawna kalibracja czujników. Uchylenie zaworu biegu jałowego podczas rozuchowego. Dawki startowe w parametrze engine start. warmup afterstart. Jak jesteś z okolic Śląska to zapraszam poradzimy coś napewno przy samochodzie |
audi 80 2,3NG zimny ciężko zapala 3 lata 4 miesiąc temu #2734
|
Witam serdecznie zmieniałem dawki startowe i nic mi to nie dało ,jeszcze spróbuje zrobić kalibracje czujnika temperatury może coś się zmieni o którym zaworze biegu jałowego piszesz ,gdzie on się znajduje? Jestem podkarpadzkie więc trochę daleko ....może pokierujesz mnie co i jak i uda mi się to jakoś ogarnąć. Pozdrawiam
|