Witamy,
Gość
|
|
|
TEMAT:
Opel V6 Turbo - brak zasilania wyjść wtryskiwaczy 4 lata 1 miesiąc temu #2516
|
Witam, mam dość spory problem EE nie podaje sygnału na wtryski.
Wszystkie czujniki sprawne, zapłon 60-2 z ori czujnikiem w bloku. brak trigger error przy kręceniu rozrusznikiem. Próbowałem już chyba wszystkich możliwości i bez rezultatów, czyżby sterownik padł? |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Opel V6 Turbo - brak zasilania wyjść wtryskiwaczy 4 lata 1 miesiąc temu #2517
|
1. Czy czyta obroty (Engine speed > 0) podczas kręcenia rozrusznikiem?
2. Czy Injection time > 0 w tym czasie? 3. Czy to pierwsza próba uruchomienia sterownika, czy działało i przestało? |
Opel V6 Turbo - brak zasilania wyjść wtryskiwaczy 4 lata 1 miesiąc temu #2518
|
1. Obroty widzi, ok 170obr przy kręceniu.
2. Injection time - mam ok 2.5ms przy kręceniu, w zależności co wstawię w zakładce start 3. Na tym sterowniku było już auto uruchomione, lecz miałem problem z zalewaniem silnika, paliwo dosłownie lało się do wydechu i wypadaniem zaplonu. W trakcie pracy silnika dochodziło od 2 do 7 trigger error lecz utrzymywał jako tako wolne obroty i się wkręcał. Następnie coraz słabiej aż umarł na amen. Cewki, czujniki, wtryski podmieniane i bez zmian. |
Opel V6 Turbo - brak zasilania wyjść wtryskiwaczy 4 lata 1 miesiąc temu #2519
|
Podmienianie podzespołów to amatorka. Trzeba dojść co się dzieje.
Z opisu wynika, że sterownik chce otwierać wtryskiwacze (czyta obroty i wystawia czas wtrysku >0), ale tego nie robi. Oczywiście nie mam pewności bo nic nie piszesz jaki test wykonałeś, żeby sprawdzić czy wtryskiwacze się nie otwierają. Można zrobić test np. małą żaróweczką, wpiętą w miejsce wtryskiwacza (moc 1-2W). Jeżeli nie masz pomysłów to oczywiście możesz wysyłać sterownik na serwis, sprawdzimy czy coś mu dolega czy jest sprawny. |
Opel V6 Turbo - brak zasilania wyjść wtryskiwaczy 4 lata 1 miesiąc temu #2520
|
Test żarówka robiłem, nie zapala się, +12V dochodzi.
Dodatkowo wyjmowałem całą listwę podłączona do paliwa i Ecu aby sprawdzić czy pyla lecz bez rezultatu. Wiec zostaje mi wysłać sterownik? |
Opel V6 Turbo - brak zasilania wyjść wtryskiwaczy 4 lata 1 miesiąc temu #2521
|
Na to wygląda. Adres w Kontakt.
|
|
|