Witamy,
Gość
|
TEMAT:
TPS w osi load 1 rok 8 miesiąc temu #3193
|
Witam.
Nie udaje mi się zapisać tak konfiguracji by mapy były wyskalowane w TPS. W zakładce configuration -> General setup - > load axis zmieniam na tps i nic się w mapach nie zmienia. Czy zamianę osi map trzeba w jakiś specjalny sposób zatwierdzić? |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
TPS w osi load 1 rok 7 miesiąc temu #3202
|
A przypadkiem nie musi być ustawiony algorytm Alpha-N?
|
TPS w osi load 1 rok 7 miesiąc temu #3203
|
Przede wszystkim wyboru osi dokonujesz stając na danej mapie i klikając prawym klawiszem myszy wybierasz co ma być na osi loadu. I ten parametr jest zapamiętywany w ECU. W konfiguracji wybierasz tylko, oś jakiego typu chcesz edytować (i to nie jest zapamiętywane, tylko same wartości w osi, które tam wyedytujesz).
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez Kucza.
|
TPS w osi load 1 rok 7 miesiąc temu #3206
|
Witam też tak miałem i myślałem że coś żle robię i to jest trochę mylące bo to chyba jedyny wybór w konfiguratorze ustawień który po wybraniu nie zostaje zapisany na stałe i po ponownym otworzeniu konfiguracji znowu mamy na pulpicie load MAP i wykres load map axis i możemy dochodzić do wrażenia ze ten wybór nie zapisał się poprawnie. Dalej tak jak napisał Kucza w każdej z map jako oś obciążenia wybierasz tps i ten wybór zostaje zapisany na stałe i zawsze po otworzeniu map widzisz go tak jak go ustawiłeś
|