Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Frimware 1.5 4 lata 8 miesiąc temu #2359
|
Witam serdecznie. Zwracam sie z pytaniem, czy jest jakiś opis funkcji idle control dp Frimware 1.5? Pozdrawiam
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Frimware 1.5 4 lata 8 miesiąc temu #2360
|
Proszę o to opis parametrów z Idle dla wersji 1.5.3.17.
|
Frimware 1.5 4 lata 8 miesiąc temu #2361
|
Kucza, serdecznie dziękuje
|
Frimware 1.5 4 lata 8 miesiąc temu #2362
|
Można bez obaw załadować ten FW bo to nie był finalny, czekałem czy coś nowego będzie a teraz ciepło się robi i nie wiem czy próbować
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez hubos21.
|
Frimware 1.5 4 lata 8 miesiąc temu #2364
|
Dzisiaj zainstalowalem ostatni update z 26.02.2020 i jest calkiem spoko, nowe funkcje kontroli wolnych obrotow daja rade, ale w moim przypadku dalej jest problem braku strojenia na zywo (mam stedownik jeszcze z czerwona naklejka i V1.2 na plytce). Po upgrade z poprzedniej wersji beta 1.5 znow rozjechala sie mapa VE, ale dalo sie to bardzo latwo naprawic ladujac mape zapisana w pliku, pozostale ustawienia wytrzymaly.
Kucza czy da sie to poprawic by wrocilo strojenie na zywo? przypominam ze zmiany w mapie jak i w ustawieniach sa aktywne dopiero po wyslaniu ich przyciskami "send to ecu", w wersjach do 1.4 kazda zmiana byla aktualizowana na biezaco bez koniecznosci wysylania ustawien. aha jeszcze jeden minus wzgledem 1.4, panel "display" zaslania 3/4 mapy a wykres mapy 3D jest dalej widoczny, to wg mnie duzy zonk chcac stroic i jednoczesnie kontrolowac dane liczbowe |
Frimware 1.5 4 lata 8 miesiąc temu #2365
|
Strojenie jest na bieżąco. Mapy się wysyłają podczas edycji, czy +/-. To może być kwestia systemu operacyjnego. Jaki masz? Wydawało mi się, że takie coś zaobserwowałem na pewnej aktualizacji Win10, kolejny updejt Win10 i wysyłanie się naprawiło. Tak jakby grzebali w jakichś funkcjach API, ale nie bardzo mamy na to wpływ. Co do tych wyświetlaczy z bocznego panela to rzeczywiści zapomnieliśmy przesunąć. Jutro to naprawimy.
|