Witamy,
Gość
|
|
|
TEMAT:
Dwie grupy wtryskiwaczy 5 lata 11 miesiąc temu #1927
|
Witam.
Jak mam ustawić ustawienia w zakładce injection type dla podzielenia wtryskiwaczy na dwie grupy? Mianowicie chodzi mi o injection divider i fuel algorithm ? Dodam że silnik jest 4 cylindrowy i nie wiem jeszcze jak podłączyć wtryskiwacze w grupy . |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Dwie grupy wtryskiwaczy 5 lata 11 miesiąc temu #1929
|
Fuel algorithm = Speed density
Injection type = Two groups (tym parametrem będziesz mógł przełączać bez przepinania kabli i sprawdzać jak chodzi jednocześnie pryskając wszystkimi i jak pryskając na przemian) Injection divider = prawdopodobnie 2, bo zależy od ilości sygnałów na 720st, które podajesz na wejście Trigger In Wtryski podłączasz 2szt pod INJA i 2szt pod INJB. Generalnie nie ma wielkiego znaczenia jak je poparujsze. |
Dwie grupy wtryskiwaczy 5 lata 11 miesiąc temu #1930
|
dzięki.teraz znalazłem jak by błąd jeżeli tak nie jest to mnie poprawcie . zajrzałem do zakładki primary trigger i mam zaznaczone że sygnał na 720st mam [4] a powinno być chyba [2] bo mam chyba jedną wypustkę na triggerze ale sygnał s obrotów silnika mam poprawny no to sam już nie wiem
|
Dwie grupy wtryskiwaczy 5 lata 11 miesiąc temu #1931
|
Przydałoby się żebyś podał chociaż samochód/silnik i może skąd sygnał jest brany. Z aparatu zapłonowego?
|
Dwie grupy wtryskiwaczy 5 lata 11 miesiąc temu #1932
|
Samochód to Mercedes w201 z silnikiem M102.962 o pojemności 2.0L sygnał jest brany z czujnika z tyłu silnika dokładnie czujnik jest wsadzony od boku w blok .
|
Dwie grupy wtryskiwaczy 5 lata 11 miesiąc temu #1934
|
To jak obroty w programie zgadzają się z obrotomierzem to znaczy, że masz 4 sygnały na 720. Czyli inj. divider na 2 trzeba ustawić.
|
|
|