Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 5 miesiąc temu #1743
|
Witam. wlasnie walcze z tym samym problemem... wiązka sprawdzona podłączyłem sie pod drugi kanał wtryskow z kompa i nadal nic najlepsze ze auto czasem odpala czasem nie.. czy jest mozilwe ze to wina komputera?
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 5 miesiąc temu #1746
|
U mnie też raz udało się odpalić a potem zgasł podczas jazdy i koniec.
|
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 5 miesiąc temu #1747
|
W większości przypadków problemu trzeba szukać na aucie. Czy podpinałeś się do DECa i sprawdzałeś czy czyta obroty i czy parametr pomiarowy Injection time jest większy od 0.
|
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 4 miesiąc temu #1769
|
Podpialem się pod kompa parametr injection jest wyższy od zera po zapłonie z kompa na wyjściu do wtryskow jest 12v gdzie można jeszcze szukać przyczyny?
|
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 4 miesiąc temu #1770
|
Trzeba trochę ogarniać temat elektryki. Ciężko mi przez forum na odległość diagnozować problem. Mogę poprosić o zrobienie kilku testów to może to przybliży nas do poznania przyczyny: 1. Czy samochód odpala na plaku? 2. Jeżeli tak, to czy wtryskiwacze podają paliwa jak do wyjścia sterowania wtryskami DECa podepniemy masę? (DEC podłączony do instalacji, zapłon włączony)? |
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 4 miesiąc temu #1771
|
Tak auto odpala po zalaniu cylindrów paliwem i po podpieciu masy wtryski działają normalnie auto to w 124 2.3 z gazem
|