Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 1 tydzień temu #1890
|
Witam koledzy u mnie jest ten sam problem samochód odpala na chwilę po czym gaśnie sygnał jest tylko chwilowy na wtryski później zanika wysyłałem już sterownik do Kętrzyna podobno jest sprawny a mi już ręce opadają żaden elektronik u mnie nie chce się podjąć naprawy widząc to cudo może ktoś z was jest w stanie mi pomóc
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 1 tydzień temu #1891
|
Rafalek2422, piszesz naprawy, czyli auto chodziło i przestało tak? Jak sprawdziłeś, że po odpaleniu sterownik nie generuje sygnałów sterujących wtryskiwaczami? Czy potrafisz podłączyć się komputerem do sterownika DEC? I czy jesteś w stanie zorganizować się tak aby mieć na komputerze internet, żeby można było połączyć się zdalnie?
|
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 1 tydzień temu #1892
|
Samochód był u elektronika stwierdził że jest tylko chwilowy sygnał na wtryskiwacze potem całkowicie zanika czasami jest tak że samochód potrafi przez tydzień jeździć na PB.A komputerem wogole nie można się połączyć z centralą. Jest jeszcze taki objaw gdy chodzi na benzynie jest wszystko ok ale gdy przestanie to również jest problem z gazem bo po krótkiej jeździe zaczyna strzelać jakby tracił iskre ale gdy jest wszystko sprawne jeśli chodzi o benzynę jest wszystko w porządku
|
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 1 tydzień temu #1893
|
Tak samochód chodził w pewnym momencie zgasł i od tej pory jest z tym problem dodam jeszcze gdy przestanie chodzić na benzynie strasznie wzrastają mu obroty na gazie gdy czasami złapie na benzynie jest wszystko ok
|
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 1 tydzień temu #1894
|
Miałem to samo spróbuj dać dobre kable. Masę bezpośrednio z akumulatora a plus daj gdzieś ze stacyjki po bezpieczniku 2A a żeby to zadziałało zmostkuj (pin 01-Masa GND ) z ( pin 09-Analog GDN) powinno wszystko ruszyć
|
Brak zasilania z DEC na wtryskiwacze 6 lata 1 tydzień temu #1895
|
Dzięki kolego dzisiaj spróbuję
|