Witamy,
Gość
|
TEMAT:
Komputer ac/bc audi, sygnał spalania. 7 lata 9 miesiąc temu #1133
|
Witam. Mam w Coupe b3 2.3 NG zegary z komputerem ac/bc. Czy jest możliwość podpięcia sygnału spalania z DECa. Na mechanicznym wszystko działało, sygnał był brany z rozdzielacza. Wiem tylko że muszę podać napięcie na pin 10 sterownika paliwa K-jeta.
Pozdrawiam. |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Komputer ac/bc audi, sygnał spalania. 7 lata 9 miesiąc temu #1134
|
DEC nie oferuje takiego wyjscia, mozesz jedynie ukrasc sygnal PWM sterujacy grupa wtryskow i podac go dalej do np. UKP, ale podobno spalanie i tak jest liczone przez seryjny ECU nawet po wyrzuceniu k_jeta. Pin10 to chyba sygnal spalania, ktory trzeba podpiac do acbc, a nie pin na ktory podaje sie napiecie. Tak czy inaczej DEC sam liczy spalanie ale poprzez program piggyprog, drugim sposobem jest polaczenie androida przez ottodroida i tam wyswietlanie chwilowego spalania w l/h, tak samo poprzez MultiDisplay.
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez Leetveen.
|
Komputer ac/bc audi, sygnał spalania. 7 lata 9 miesiąc temu #1135
|
W internecie znalazłem że sterownik paliwa k-jet podawał sygnał do UKP w zakresie od ok.0,3V do ok.1,0V.
Jaki sygnał PWM jest podawany na wtryskiwacze elektroniczne? Może faktycznie wystarczy tylko podpiąć sygnał PWM wtryskiwacza pod UKP. |
Komputer ac/bc audi, sygnał spalania. 7 lata 9 miesiąc temu #1137
|
UKP to nie ACBC, UKP to polski projekt komputera spalania z innymi bajerami i tam obliczanie spalania odbywa sie przez obrobke sygnalu podawanego z DEC'a do wtryskow. Odpowiednie ustawienie wydajnosci wtryskow w UKP pozwala na bardzo dokladne obliczenie spalania. Podanie sygnalu z seryjnego ECU najprawdopodobniej ma inna charakterystyke niz PWM z DECa. O tym co dostaje ACBC juz w ogole nie mowie bo to raczej nieznane rzeczy.
|