Witamy,
Gość
|
TEMAT:
DEC I 8 lata 1 miesiąc temu #559
|
Witam - mam kilka pytań : czy da sié zrobić aby DEC sterował paliwem i lpg , czy do wolnych obrotów można zastosować krokowy elektromagnetyczny z 2E vw ( dwa piny) , jak podłącze DEC z edis4 to mogę zamiast cewki z forda zastosować cewko-fajki bmw ( trzy piny nr.0221504004)czy muszę coś dokładać do tych fajek z bmw czy wystarczy podłączyć pod edis4.
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
DEC I 8 lata 1 miesiąc temu #560
|
Witam. Zawór z 2E będzie działał, tych cewek co podałeś nie podłączysz pod EDISa, możesz podłączyć cewkę np. z E30 318is.
Co miałeś na myśli pisząc sterowanie LPG? Realizację wtrysku gazu? Jeżeli tak to nie da się tego zrobić dobrze na DECu. |
DEC I 8 lata 1 miesiąc temu #561
|
Wielkie dzięki o to mi chodziło.
|
DEC I 7 lata 4 miesiąc temu #1355
|
Witam, czy ktoś pomoże- bo nie wiem co wpisać po kolei w ustawieniach, albo ma lub zrobi mapę startową - dane mogę podać.
|
DEC I 7 lata 1 miesiąc temu #1447
|
1) Czy czujnik zasysanego powietrza może być zamontowany zaraz za filtrem czy musi być w kolektorze? 2) mam instalacje lpg ze sterownika wychodzą dwa przewody na przełanczanie wtrysków benzynowych które w DEC mam w dwóch bankach - mogę przerywać + czy muszę przełanczać sygnały na wtryski z DEC. Ktoś posiada wiedzę na ten temat.
|
DEC I 7 lata 1 miesiąc temu #1448
|
1) Może
2) Dla DECa to obojętnie, ale jeżeli czytasz czas wtrysku z tego jak wysterowuje DEC wtryski benzynowe to nie można ich odłączyć bez np. podłączenia w ich miejsce rezystorów (tak robią emulatory od LPG, które w nowych instalacjach są w środku sterownika LPG). |