Elektroniczne rozwiązania dla motoryzacji i tuningu

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT:

DEC 2 4 lata 7 miesiąc temu #2882

• tomek6
  • tomek6 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Otrzymane podziękowania: 0
Jeszcze jedno pytanko techniczne mam, w mapie vm map co oznaczaja dane wartosci w komorkach no i co oznaczaja wartosci w mapie analog map. Wszystko mi ladnie chodzi odpala w kazdym zakresie temperatur silnika ale jak dodaje gazu to sie dlawi i strzela, jak mu bardzo delikatnie dodake gazu to sie fajnie wkreca.
req fulel 2,7 ms bo przy tym parametrze najlepiej silnik chodzi jak zwiekszam tę wartosc to zaczyna nierowno chodzic i kopcic na czarno.
Jest to auto mercedes w126 380 se v8 pierwsza wersja bez sond, bez czujnika polozenia przepustnicy i zaplon tranzystorowy. Jakby ktoś mogl dac screena z mapa ve i analog co oznacza dana wartosc w komorce to bede bardzo wdzieczny. Jest to moj pierwszy raz z taka elektronika wiec zaczynam sie tego uczyc i prosze o wyrozumialosc doswiadczonych forumowiczow.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez tomek6.

DEC 2 7 miesiąc 2 tygodni temu #4216

• tomek6
  • tomek6 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam,  sterownik dec 2 po odpaleniu silnika nie dziala mi afterstart erichment. Nie odlicza mi zadanego czasu w ASE DURATION gdzie powinny byc podwyzszone obroty. teraz jak sa niskie temperatury to silnik ma ciezko utrzymac obroty,jak sie zagrzeje do 10 stopni to jest juz ok. Nie dziala mi rowniez dodatkowe wtryskiwanie paliwa przed uruchomieniem silnika, nie zaleznie jak dlugi czas wtrysku ustawie to ta funkcja nie dziala.
. Dzieki za jakies podpowiedzi.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez tomek6.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Zasilane przez Forum Kunena