Witamy,
Gość
|
TEMAT:
EasyEcuDashboard - appka na android 5 lata 5 miesiąc temu #2098
|
Super to wygląda, tez chętnie po testuje, fajnie jak by Ci sie udalo dokonczyc ten projekt
|
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
EasyEcuDashboard - appka na android 5 lata 5 miesiąc temu #2101
|
Hej,
rzadko tutaj bywam dlatego chciałbym powiadomić chętnych do beta testów: jeśli ktoś chciałby dostać apkę. proszę o kontakt na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Chętnych proszę bardzo o podanie modeli telefonów/ tabletów na których będziecie testować w przypadku zgłaszania błędów tak, żeby łatwiej było mi to naprawić. Możecie wrzucać sugestie do ulepszenia apki tutaj bądź na maila. Podejrzewam że będzie was tylko kilku, z tego powodu nie chciałbym wrzucać niedokończonej i zabugowanej apki do sklepu play. Będę was informował o nowych wersjach. Na tym forum sporadycznie będę wrzucał update. W 0.0.4 poprawiono : - stabilność apki - dodano reguły nie pozwalające na wyłączenie ekranu - zapis ostatniego urządzenia do którego się łączyliśmy i automatyczne połączenie po włączeniu apki - zmiana czcionek na czcionki typu monospace (naprawa skaczących wartości ) - dodanie formatowania danych tak, żeby 12V było wyświetlane jako 12,0 i nie skakało - obsługa wyświetlacza biegów - dodanie modułu kalibracji wyświetlacza biegów. - naprawy małych bugów z wyświetlaczy o proporcjach 16/9 W kolejnej wersji planuję : - wrzucenie alertów i dynamiczna podmiana kolorów podświetlenia wartości przypisanych do tych alertów ( np kolor niebieski na temperaturze wody jeśli ta ma poniżej 80 stopni ) - dynamiczny obrotomierz analogowy ( aktualnie jest zawsze wyskalowany do 7k ) - możliwość wybrania kilku gotowych layoutów ( aktulanie jeden domyślny - w przyszłosci chciałbym udostępnic kreator tych layoutów ) w przyszłości przyszłości : Data loger - zgranie logów i zapis ich do odpowiednio sformatowanego pliku. Apka po zakończeniu developmentu pojawi się na pewno w sklepie PLAY. Będzie też w przyszłości wspierała inne aftermarketowe standalone ECU ( ecumaster itd.) proszę nie liczcie na super szybkie update apki bo robie to w wolnym czasie, którego u mnie ostatnio bardzo mało |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez maciekbla.
|
EasyEcuDashboard - appka na android 5 lata 4 miesiąc temu #2110
|
Hej,
wrzuciłem wersję beta do testów na sklep play play.google.com/store/apps/details?id=co...rt.gpmracedash&gl=PL w ostatniej aktualizacji -dodałem 2 nowe widoki - ulepszyłem algorytm do wyświetlacza biegów i wprowadziłem parametr czułość. Mam do was prośbę - jesli ktoś ma ochotę zaprojektować customowy widok prześlijcie swój projekt bezpośrednio do mnie na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub wrzućcie w temacie do dyskusji. Sensowne projekty zaimplementuje w kolejnych wersjach. Może być w formie jpg/png/doc/psd/html/ w tym tygodniu pojawi się aktualizacja włączająca obsługę czujnika temperatury oleju dodanego w ostatniej aktualizacji softu dla ECU. |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez maciekbla.
|
GPM Racedash - appka na android 5 lata 4 miesiąc temu #2111
|
Po aktualizacji sterownika i naszej apki również czynny jest nareszcie odczyt temperatury oleju bądź czegokolwiek z portu NTC.
|
GPM Racedash - appka na android 4 lata 10 miesiąc temu #2286
|
Witam.
Jak tam prace? Są jakieś postępy? A zwłaszcza w kwestii data logingu? |
GPM Racedash - appka na android 4 lata 10 miesiąc temu #2307
|
w związku z mega małym zainteresowaniem apką, nie pisałem nic więcej od aktualizacji dodającej obsługe zmiany parametrów LC. Aplikacja ma poniżej 10 użytkowników. |