Elektroniczne rozwiązania dla motoryzacji i tuningu

Witamy, Gość
Nazwa użytkownika: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT:

EE micro brak obrotów 3 lata 5 miesiąc temu #2582

  • Kasztan1993
  • Kasztan1993 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Posty: 8
  • Otrzymane podziękowania: 0
Witam kolegów :)
Mam mały problem z ee micro, a mianowicie chodzi o to że podpiąłem kable
-power 12v po stacyjce który nie znika przy kręceniu rozrusznikiem
-ecu gnd i power gnd do tego samego oczka na karoserii
-sensor gnd do karoserii
-czujnik Vr+ i-
po podpięciu kompa pod sterownik wszystko jest ładnie pięknie tylko zamiast parametrów np obrotów silnika wszędzie jest off... w trakcie kręcenia sterownik normalnie przechodzi w tryb cranking a gdy przestawie mu nizej obroty w ustawieniach łapie afterstart ale nie widzę jakie obroty posiada.
Auto to lada 2107 z silnikiem 1.7 mpi z nivy i triggerem 60-2

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

EE micro brak obrotów 3 lata 5 miesiąc temu #2584

  • Kasztan1993
  • Kasztan1993 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Posty: 8
  • Otrzymane podziękowania: 0
Dobra ogarnięte, jestem głupi i wystarczyło wcisnąc prawy myszy :P

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

EE micro brak obrotów 3 lata 5 miesiąc temu #2585

  • Kasztan1993
  • Kasztan1993 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Posty: 8
  • Otrzymane podziękowania: 0
Okej, kolejne pytanie, całość spięta.
Wtryski chodzą w full Group, czujnik temperatury cieczy i powietrza wlotowego spiety i działa jak należy
Cewka 3 pin z lady nivy. Daje 12v stale po stacyjce podpinam dwa wyjścia zaplonowe do cewki masę daje do bloku i karoserii. Jak ustawić eventy zeby pokazała się iskra?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

EE micro brak obrotów 3 lata 5 miesiąc temu #2586

  • Kucza
  • Kucza Avatar
  • Wylogowany
  • Posty: 494
  • Otrzymane podziękowania: 62
To cewka pasywna? Jeżeli tak to nie możesz jej podpiąć bezpośrednio do EE Micro. Pokarz jakieś zdjęcie, albo daj numery.

Jeżeli cewka jest pasywna i chcesz jej użyć to trzeba użyć jakiegoś zewnętrznego modułu np. 4D0905351. To jest z grupy VAG silniki 1.8T 20V na szrocie za 50zł do dostania.

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Ostatnia edycja: przez Kucza.

EE micro brak obrotów 3 lata 5 miesiąc temu #2587

  • Kasztan1993
  • Kasztan1993 Avatar Autor
  • Wylogowany
  • Posty: 8
  • Otrzymane podziękowania: 0
A cewkę aktywną moge bezpośrednio? mógłbyś opisać mniej więcej jak?

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

EE micro brak obrotów 3 lata 5 miesiąc temu #2589

  • Kucza
  • Kucza Avatar
  • Wylogowany
  • Posty: 494
  • Otrzymane podziękowania: 62
Jeżeli zastosujesz opisane wyżej rozwiązanie lub będziesz miał cewkę podwójną tylko, że aktywną to podłączyć musisz tylko dwa wyjścia np. IGN1 i IGN2 a w programie ustawiasz tak jak na załączonym screenie. Jest też możliwość zastosowania 4 aktywnych cewek indywidualnie na każdy cylinder. Zdecyduj jaką drogą chcesz iść wtedy będzie można podpowiedzieć jak podłączyć i jak skonfigurować w programie.
Załączniki:

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

  • Strona:
  • 1
  • 2
Zasilane przez Forum Kunena